Kontakta oss

EuroCloud Sweden
c/o Advokatfirman Wåhlin
Box 11909
SE-40439 GÖTEBORG
info@eurocloud.se

Start > Nyheter > Best Practice
10 april, 2012

European Cloud Partnership

EuroCloud stöder Neelie Kroes ambitioner med European Cloud Partnership (ECP), att utveckla offentlig IT-upphandling som ett effektivt sätt att stimulera den europeiska Cloud-marknaden. Insikt och kunskap kring standarder, certifiering,

Läs mer…

27 januari, 2012

Neelie Kroes manar till European Cloud Partnership

Det är en fokuserad och entusiastisk Neelie Kroes, Vice-President för Europeiska kommisionen och med ansvar för den digital agendan, som börjar sitt tal på World Economic Forum i Davos

Läs mer…

13 december, 2011

Dubbel vinst till Sverige i EuroCloud Award

Två av fyra vinster till Sverige i EuroCloud Europe Award som hölls i Paris igår, den 12:e december. Kampen var hård när närmare 30 tävlande från 9 länder deltog i det första årliga EuroCloud Europe Award.

eBuilder tog hem priset för bästa fallstudie inom privat sektor.

Severalnines tog hem priset för årets bästa startup inom molnindustrin.

Läs mer…

10 mars, 2011

EuroCloud Sweden Award

EuroCloud Sweden Award har som mål att uppmärksamma aktörer inom molntjänsteindustrin som är aktiva på den svenska marknaden.

Det är första året som denna utmärkelse delas ut. EuroCloud Award delas ut på nationell nivå runt om i Europa under andra kvartalet.

Vinnarna av EuroCloud Sweden Award är automatiskt nominerade till EuroCloud Award på pan-europeisk nivå som går av stapeln i oktober.

Anmäl er till prisutdelningen 24:e maj (kostnadsfritt) »

Läs mer…

3 mars, 2011

EuroCloud Star Audit

Hur vet man egentligen att man väljer en molntjänst som man kan lita på?

Det har varit otaliga diskussioner i media under en tid nu och som ett direkt svar på detta har EuroCloud tagit fram vad vi kallar EuroCloud Star Audit. Detta är något som vi på ett pan-europeiskt plan utvecklat under en längre tid.

Från ett leverantörsperspektiv innebär detta en kvalitetssäkring specifikt för molntjänster, en kombination av redan gällande standarder, best practises och den nya tidens affärsmodeller och leveransmodeller. Slutkunderna kan känna sig trygga med att veta att leverantören lever upp till vad man lovar.

Läs mer…

26 januari, 2010

The Future of Cloud Computing nu tillgänglig

Europeiska kommisionen har nu gjort rapporten The Future of Cloud Computing, Opportunities for European Cloud Computing beyond 2010 publikt tillgänglig.   Rapporten belyser en rad områden som terminologi, ekonomiska

Läs mer…